Brandveiligheid, Helpt u ons het thuis veiliger te maken?

Brandveiligheid, Helpt u ons het thuis veiliger te maken?

Workshop · 17 okt, 09:45 - 11:15
Jan Van Bijnenpad 1, 2742 VS Waddinxveen, Nederland
Buurt & omgevingWelzijn
3 Goede gezondheid en welzijn11 Duurzame steden en gemeenschappen17 Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Aanmeldingen sluiten over 7 dagen.50 plaatsen over.
Deel workshop
Vrijwilligerswerk Waddinxveen
#84335
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Vrijwilligerswerk-Waddinxveen/activiteiten/Brandveiligheid-Helpt-u-ons-het-thuis-veiliger-te-maken/84335 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Bij deze training leert de brandweer je hoe je gemakkelijk veel voorkomende brandrisico’s kunt herkennen en beperken. Bij jou of bij anderen in jouw omgeving.

Uitgebreide omschrijving

Een woningbrand, dat overkomt mij niet. Dat denken we allemaal. Maar wist u dat het 1 op 65 huishoudens wel overkomt? Een ongeluk zit in een klein hoekje...


Bij deze training leert de brandweer je hoe je gemakkelijk veel voorkomende brandrisico’s kunt herkennen en beperken. Deze kennis is bedoelt zodat je anderen, met name ouderen, in jouw omgeving kunt helpen brandveiliger te leven.


Waarom richten we ons op ouderen?

Brand discrimineert. Ouderen krijgen vaker te maken met een woningbrand. Veel branden komen door gedrag. Daarbij zijn de gevolgen van een woningbrand voor ouderen heftiger.


Waarom richten we ons op vrijwilligers?

In Waddinxveen zijn er diverse vrijwilligersfuncties waarbij vrijwilligers bij mensen thuis langsgaan. Voor een kop koffie en gezelligheid, voor een adviesgesprek als energiecoach, voor de Groene Tuinbeweging of voor een 75+ bezoek, als buurtbemiddelaar, als taalcoach of misschien wel als steunouder... er zijn zo veel vrijwilligers actief die achter de voordeur komen. En hoe mooi zou het zijn als die allemaal als paar extra ogen fungeren op om de risico's op brand te verkleinen?

 

Help jij ons het thuis veiliger te maken?


Deze training kun je gratis bijwonen in het Anne Frank Centrum. Meld je aan voor de workshop dan kunnen we rekening houden met jouw komst.


Inloop 09.45 uur, we starten om 10.00 uur.

De training duurt ongeveer 1 uur.

Hoe kom ik er?

Anne Frank Centrum, Jan van Bijnenpad 3 in Waddinxveen
Aanmeldingen sluiten over 7 dagen.50 plaatsen over.
Deel workshop

Over Vrijwilligerswerk Waddinxveen

Je kunt bij Vrijwilligerswerk Waddinxveen terecht voor informatie, advies en ondersteuning met betrekking tot vrijwilligerswerk. Wil je als vrijwilliger aan de slag in Waddinxveen? Wij bieden bemiddeling op maat én een actueel, uitgebreid vacatureoverzicht. Wil je als organisatie vacatures voor vrijwilligers plaatsen? Ook dan kun je bij ons terecht voor bemiddeling en ondersteuning.

Met onze diensten en initiatieven leveren wij een belangrijke bijdrage aan het versterken van het lokale vrijwilligerswerk. We ondersteunen organisaties en burgerinitiatieven met werving van vrijwilligers, advies en informatie over de inzet van vrijwilligers, deskundigheidsbevordering en lokale samenwerking.