Steunouder gezocht voor een jongen van 6 jaar

Steunouder gezocht voor een jongen van 6 jaar

Taak · 2–4 uur
Waddinxveen, Zuid-Holland, Nederland
ZorgMaatje & buddyBegeleidingOndersteunend werkSociaal contactNederlands
WelzijnKinderen & JongerenBuurt & omgeving
3 Goede gezondheid en welzijn
1 plaats over.
Activiteit Delen
Ondersteuning Thuis
#84582
Scan me of ga naar www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/o/Ondersteuning-Thuis/activiteiten/Steunouder-gezocht-voor-een-jongen-van-6-jaar/84582 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Heb jij wekelijks een dagdeel ruimte over? Dan is er een jongetje die graag bij jou komt spelen terwijl de ouders wat tot rust komen!

Uitgebreide omschrijving

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor alle ouders is het fijn om dat niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij dat nodig heeft. Hoewel zijn ouders dol op hem zijn, merken zij ook dat hun zoon veel energie heeft en soms moeite heeft in de omgang met zijn zus van 8 jaar oud. Een kleine adempauze voor de ouders en wat extra tijd en aandacht voor zijn zus zal resulteren in een meer geduldige moeder die meer kan genieten van haar kinderen wanneer zij samen thuis zijn. Vanwege een beperkt vangnet zijn zij op zoek naar een lief steungezin dat hem wekelijks dat beetje extra aandacht.


Nieuwsgierig geworden?

Hun zoon beschrijven de ouders als heerlijk energiek jongetje. Hij houdt van actieve spelletjes, buitenspelen en lekker speels stoeien. Hij vindt spelen met andere kinderen ook leuk.


Ben jij of ken jij wellicht degene die een vertrouwd plekje kan bieden waar deze lieverd welkom is om af en toe eens te komen spelen? Laat het ons dan weten, dan maken we graag kennis met je!


Als steunouder geef je steun aan ouders en plezier aan het kind. Je vangt een of twee dagdelen het kind op. Daarmee help je de vraagouders. Steunouders helpen met hun inzet het gezin om de stress te verminderen. De ouders hebben met deze praktische steun een moment voor zichzelf en emotionele steun door het delen van de zorg rondom de kinderen.

En wat krijgt een steunouder ervoor terug? Een wekelijks middagje, woensdagochtend of in het weekend) samen spelen, erop uit en genieten!


Wil je als vrijwilliger een gezin helpen en vind je het leuk om met kinderen om te gaan? Dan is steunouder misschien iets voor jou. Laat het ons dan weten, dan maken we graag kennis met je!


Meer informatie is te vinden op www.steunouder.nl/waddinxveen.

Ook kunt u contact opnemen met Sandy van Gageldonk coördinator steunouder Waddinxveen via [email protected] of 06 27510199.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Ondersteuning Thuis

Vrijwilligers van Ondersteuning Thuis ondersteunen mensen die hulp nodig hebben in hun thuissituatie, af en toe of regelmatig, voor korte of langere duur. Als vrijwilliger help je bij praktische en ondersteunende zaken. Het gaat niet om het geven van lichamelijke zorg. Onze vrijwilligers komen thuis bij ouderen, ondersteunen bij mantelzorg of bieden hulp in kwetsbare gezinnen.