E-learnings
Ook vanuit huis kun je aan de slag. Een e-learning is een online workshop. Via internet volg jij een workshop die jou interesseert. Gemakkelijk, leerzaam en goed voor je ontwikkeling als vrijwilliger.
Ook vanuit huis kun je aan de slag. Een e-learning is een online workshop. Via internet volg jij een workshop die jou interesseert. Gemakkelijk, leerzaam en goed voor je ontwikkeling als vrijwilliger.
E-learning: Een goed gesprek over eenzaamheid
Komt u in uw (vrijwilligers)werk in aanraking met eenzaamheid en wilt u iets kunnen betekenen voor iemand? Marijke de Kroes (GGD Brabant-Zuidoost) en Eric Schoenmakers (Fontys Hogescholen) ontwikkelden een gratis online training: Een goed gesprek over eenzaamheid.
Het voeren van een (goed) gesprek over eenzaamheid is de enige manier om zeker te weten dat een ander eenzaam is en om zo bevestigd te krijgen of jouw vermoedens kloppen of niet. Er zijn meer redenen om het gesprek over eenzaamheid aan te gaan.
E-learning: Vloggen!
In de Vlogcursus leert u de basisprincipes van het vloggen. Een vlog is een videoverslag door de verteller zelf gefilmd. Cursusleider Joost Timp laat u zien wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een eigen vlog. U kunt de cursus stap voor stap volgen, of alleen de stappen doen waar u nieuwsgierig naar bent.
E-learning: Goed omgaan met dementie
Als je je inzet als vrijwilliger kom je mogelijk ook in contact met mensen met dementie. Wil je meer handvatten hoe hier mee om te gaan? Er zijn diverse gratis online trainingen die worden aangeboden op samentegendementie.nl een initiatief van Alzheimer Nederland, Samen dementie vriendelijker en Ministerie van VWS.
De 'GOED omgaan met dementie'- en de 'In je buurt' training, zijn trainingen die iedereen kan volgen. Hier leer je hoe je dementie herkent en lastige situaties goed oplost. Daarnaast zijn er twaalf trainingen die voor specifieke beroepsgroepen zijn ontwikkeld, zo is er ook een specifiek voor vrijwilligerswerk! Hier komen situaties aan bod die binnen deze werkvelden veel voorkomen.
Instructie verantwoord alcohol schenken
Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kan ook digitaal gevolgd worden. Met deze cursus kun je het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het certificaat direct in je mailbox!
Fondsenwerving
Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering van je project. Of je vrijwilliger bent of penningmeester, werkzaam bent in een professionele organisatie of enthousiast meedoet in je buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.
Humanitas Academie
De Humanitas Academie heeft een aantal trainingen ontwikkeld voor iedereen die iets wil doen of doet voor een ander. Als buur, vrijwilliger of mantelzorger. In deze trainingen, zoals eenzaamheid, stress, grenzen stellen, vrijwilligers begeleiden geven ze je een aantal praktische handvatten.
Augeo - training aanpak huiselijk geweld
Augeo wil, net als jij, dat kinderen in veiligheid en met liefde opgroeien. Daarom versterken ze jouw aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld middels e-learning en cursussen.
Rol van de vrijwilliger: grenzen en samenwerken
In deze training leer je welke rol de vrijwilliger heeft richting de hulpvrager, met welke beroepspartijen je te maken kunt krijgen en hoe je jouw grenzen herkent in die onderlinge samenwerking.
Goed in gesprek
Communiceren? Je doet niet anders. Maar hoe gaat dat? En hoe kun je dit verbeteren? Leer meer over luister- en gespreksvaardigheden en het geven van feedback