Post | september 2024 | Nieuws | 2 min lezen

Nieuwe trainingen in de VrijwilligersAcademie voor het najaar!

Logo van Vrijwilligersacademie Waddinxveen


Ontdek de vier nieuwe trainingen bij de VrijwilligersAcademie: Word een sterkere, vitalere en inclusievere vrijwilliger(sorganisatie)!


Bij de VrijwilligersAcademie draait alles om het versterken van jouw vrijwilligerswerk. Met vier nieuwe trainingen zetten we dit najaar in op energie, veiligheid, financiële weerbaarheid en inclusiviteit. Ontdek hoe jij nóg meer kunt betekenen in jouw vrijwilligersrol!


1. 14 oktober: De vitale vrijwilliger: Meer energie, passie en plezier!

Heb je wel eens het gevoel dat je wat extra energie kunt gebruiken om al jouw taken met passie en plezier uit te voeren? In de sociale sector, waar vrijwilligers vaak het verschil maken, is vitaliteit essentieel. Onderzoek wijst uit dat energieke vrijwilligers niet alleen hun eigen werk verbeteren, maar ook een positieve invloed hebben op hun collega’s. Tijdens de training "De Vitale Vrijwilliger" leer je in drie stappen hoe je jouw energie optimaal kunt benutten. We geven je praktische tools en inzichten waarmee je met meer vitaliteit en enthousiasme aan de slag kunt gaan!


2. 17 oktober Brandveiliger: Helpt u ons het thuis veiliger te maken?

Veiligheid begint bij jou. In samenwerking met de brandweer organiseren we de training "Brandveiliger", waarin je leert om brandrisico’s thuis én bij anderen te herkennen en te verminderen. Deze training is essentieel voor iedereen die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, zowel in de privésfeer als in je vrijwilligerswerk. Voorkom ongelukken en leer hoe jij een veilige omgeving kunt creëren voor jezelf en de mensen om je heen.


3. 14 november: Signaleren van geldzorgen: Maak financiële zorgen bespreekbaar

Als vrijwilliger kom je soms mensen tegen die kampen met financiële problemen. Hoe herken je deze zorgen en, nog belangrijker, hoe maak je ze bespreekbaar? In de training "Signaleren van Geldzorgen" leer je op een empathische en effectieve manier een luisterend oor te bieden en mensen door te verwijzen naar de juiste instanties. Je krijgt praktische handvatten om deze vaak lastige gesprekken aan te gaan en zo een verschil te maken in het leven van anderen.


4. 21 november Iedereen doet mee! Maak jouw organisatie Dementievriendelijk!

Dementie raakt ons allemaal. Eén op de vijf Nederlanders krijgt vroeg of laat te maken met deze hersenziekte, en ook binnen vrijwilligersorganisaties en verenigingen wordt dementie steeds zichtbaarder. In de training "Iedereen Doet Mee!" leer je hoe je jouw organisatie of vereniging dementievriendelijk kunt maken. Twee ervaren trainers van Samen dementievriendelijk geven je in 1,5 uur tijd praktische tips en inzichten. Denk hierbij aan herkenning van symptomen, effectieve communicatie en manieren om betrokkenheid te bevorderen. Deze training is laagdrempelig en interactief, met filmpjes, oefeningen en zelfs een speciaal ganzenbordspel over dementie.


Schrijf je in en maak het verschil!

Dit is jouw kans om je vaardigheden te vergroten, je horizon te verbreden en een nog sterkere impact te maken in je vrijwilligerswerk. Of je nu meer energie wilt opdoen, veiligheid wilt bevorderen, financiële zorgen bespreekbaar wilt maken, of je organisatie inclusiever wilt maken – bij de VrijwilligersaAcademie hebben we dit najaar een training die bij jou past.


Meld je vandaag nog aan en groei mee met ons in jouw vrijwilligersrol!

Deel blogpost