Vrijwilligerswerk Waddinxveen
Sluiten

Gratis online workshops & trainingen

Op het gebied van vrijwilligerswerk worden landelijk diverse digitale trainingen/workshops aangeboden. Vrijwilligerswerk Waddinxveen is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan, noch voor eventuele kosten die hiervoor worden berekend.

Instructie verantwoord alcohol schenken

Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kan ook digitaal gevolgd worden. Met deze cursus kun je het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het certificaat direct in je mailbox! 

Klik hier om te beginnen 

Vrijwilligers vinden en binden

Leer met deze gratis online cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie. Lees hoe je vrijwilligers kunt vinden en binden en start de cursus.

Klik hier en na het aanmaken van een account kun je met de training starten

Fondsenwerving

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving, van het VSB fonds, helpt u op weg bij het vinden van financiering van uw project. Of u vrijwilliger bent of penningmeester, werkzaam bent in een professionele organisatie of enthousiast meedoet in uw buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.

Klik hier om te beginnen

Empowerment

Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over. 

Klik hier om te beginnen

De kracht van een goed gesprek

In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken. 

Klik hier om te beginnen

Grenzen stellen

Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken. 

Klik hier om te beginnen

Netwerken versterken

Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen.  

Klik hier om te beginnen

Omgaan met emoties

Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training. 

Klik hier om te beginnen

Vrijwilligers begeleiden

Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden. 

Klik hier om te beginnen

KNVB - modern verenigingsbesturen: Back to Basics

De vereniging staat onder druk is een veel gehoorde kreet. Dit filmpje is bedoeld ter inspiratie voor verenigingsbestuurders die werken aan hun vereniging. Klik hier om te beginnen

KNVB - Sturen op verenigen: Back 2 Basics 2

Zeer veel verenigingen, leden en andere voetballiefhebbers hebben inmiddels de eerste film Back 2 Basics bekeken. Hierin wordt de situatie geschetst waarin veel verenigingen verkeren. Velen gaven als reactie een blijk van herkenning, maar daarnaast werd de vraag opgeworpen: en nu? Hoe geven we concreet invulling aan een oplossing? De nieuwe film -- Back 2 Basics deel 2 -- geeft amateurverenigingen een handreiking om te 'sturen op verenigen'.

Klik hier om te beginnen

Samen Dementie vriendelijk

Met deze gratis online trainingen vergroot je jouw kennis over dementie en leer je vaardigheden in de omgang met iemand met dementie. Klik hier om te beginnen

Hoe begeleid je vrijwilligers (Webinar Movisie)

Voor wie:

Vrijwilligerscoördinatoren en mensen die dagelijks werken met vrijwilligers. Mensen die vrijwillig of via hun beroep vrijwilligers aansturen.

Wat leer je?
Je leert hoe je vrijwilligers op een juiste manier kunt begeleiden. Hoe kun je vrijwilligers binnenhalen en behouden?

Klik hier om te beginnen

Hoe speel je in op de motivatie van de vrijwilligers? (Webinar Movisie)

Voor wie:

Vrijwilligerscoördinatoren en mensen die dagelijks werken met vrijwilligers. Mensen die vrijwillig of via hun beroep vrijwilligers aansturen.

Wat leer je?
Je leert hoe je kunt inspelen op de motivatie van verschillende soorten type vrijwilligers.

Klik hier om te beginnen