Vrijwilligerswerk Waddinxveen
Sluiten

Ondersteuning Thuis

Vrijwilligerswerk bij Ondersteuning Thuis in Waddinxveen

Vrijwilligers van Ondersteuning Thuis ondersteunen mensen die hulp nodig hebben in hun thuissituatie, af en toe of regelmatig, voor korte of langere duur. Als vrijwilliger help je bij praktische en ondersteunende zaken. Het gaat niet om het geven van lichamelijke zorg. Onze vrijwilligers komen thuis bij ouderen, ondersteunen bij mantelzorg of bieden hulp in kwetsbare gezinnen.

  • Veel ouderen komen de deur niet meer uit en hun netwerk is vaak klein. Ben jij die leuke vrijwilliger voor een praatje, spelletje of wandeling?
  • Of bied jij een helpende hand aan een mantelzorger, zodat hij/zij de zorg voor zijn/haar naaste kan volhouden. Door jouw aanwezigheid kan de mantelzorger er even tussenuit en iets voor zichzelf doen. Dit wordt zeer gewaardeerd.
  • Of heb je meer affiniteit met een gezinssituatie, waar je ondersteuning biedt in het gezin, een luisterend oor bent of praktische tips geeft over opvoeden.
  • Een vrijwilliger van Ondersteuning Thuis heeft geduld, heeft inlevingsvermogen, kan initiatieven nemen, kan goed luisteren en is twee uurtjes per week of per twee weken beschikbaar. Het is prettig als je je kan verplaatsen in de situatie van een ander en hun thuissituatie.

Al enthousiast?

Voor Ondersteuning Thuis zoeken wij enthousiaste mensen, die het leuk vinden om zich voor een ander in te zetten door het bieden van gezelschap of praktische ondersteuning. Herken jij jezelf hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou en nodigen we je van harte uit om je aan te melden als vrijwilliger bij Ondersteuning Thuis.

Hoe word je vrijwilliger? 
Je kan je aanmelden bij Vrijwilligerswerk Waddinxveen. Na aanmelding neemt de coördinator van Vrijwilligerswerk Waddinxveen contact met je op voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreek je jouw wensen over een doelgroep, jouw mogelijkheden en motivatie om vrijwilligerswerk te doen. Ook krijg je uitleg over de werkwijze van Ondersteuning Thuis.

Als vrijwilliger krijg je:

  • Een oriënterend gesprek en een passende voorbereiding met de coördinator van Vrijwilligerswerk Waddinxveen.
  • Een vrijwilligersovereenkomst bij vrijwilligerswerk Waddinxveen.
  • Een verklaring omtrent gedrag (VOG) vragen wij samen kosteloos voor je aan.
  • Bij inhoudelijke vragen ondersteuning van een professional vanuit het WadWijzer team. De professional gaat ook met je mee voor de eerste kennismaking bij je bezoekadres.
  • Regelmatig bijeenkomsten aangeboden. Leerzaam en gezellig!
  • Natuurlijk ook veel waardering van de mensen waar je het voor doet!

Kom jij ons vrijwilligersteam versterken? Meld je nu aan als vrijwilliger Ondersteuning Thuis! 

We ontmoeten je graag!

T             0182 601729

M           info@vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl

              www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl

Ken je iemand die graag een vrijwilliger in de thuissituatie wil of nodig heeft, dan kun je een ondersteuningsvraag indienen bij Vrijwilligerswerk Waddinxveen. Bel of mail gerust!