Vrijwilligerswerk Waddinxveen
Sluiten

Tips voor organisaties

De activiteiten van je vereniging of stichting liggen nu misschien grotendeels stil, toch zijn er ook zaken die wel opgepakt kunnen worden.

Wil jij straks als vereniging weer goed draaien, zorg er dan nu voor dat je daar straks de juiste mensen voor heb. Ook is nu de tijd om te werken aan klussen waar je maar niet aan toe komt. En ook daar kunnen mensen die nu tijd hebben je vast wel bij helpen.
Plaatsen dus, die vrijwilligerstaken waar je nog iemand voor zoekt. Juist nu! 
Hulp nodig? Geen probleem, we helpen je graag.

Houd contact met je vrijwilligers
Blijf in contact met je vrijwilligers. Zorg dat je administratie op orde is, zodat je al jouw vrijwilligers snel en makkelijk kunt bereiken. Mis je gegevens? Dit is een goede tijd om alles bij te werken. 

  • Zijn er vrijwilligers ziek of kwetsbaar? Gebruik of start een whatsappgroep of telefooncirkel, zodat je vrijwilligers elkaar kunnen steunen en helpen. 
  • Deel je informatie over het coronavirus met je vrijwilligers, let er dan op dat dit betrouwbare info is. Baseer je op de berichten van het RIVM of de WHO. 
  • Versterk de digitale contacten en organiseer bijvoorbeeld digitale koffieochtenden of telefooncirkels. Een leuke app hiervoor is: HouseParty.  

Houd vrijwilligers betrokken
Zitten vrijwilligers thuis en willen ze iets doen? Verzin een alternatieve actie die ze vanuit huis kunnen doen. Samen of individueel. Bijvoorbeeld:

  • een nieuwe project bedenken voor als deze situatie voorbij is. 
  • voorbereidend werk voor een activiteit die in de toekomst ligt oppakken. 
  • een klus oppakken die al langere tijd ligt en waar jullie maar niet aan toe kwamen. 
  • of juist een actie oppakken die aansluit op de huidige behoefte van jullie doelgroep. 

Wat kan je aan nieuwe vrijwilligers communiceren?
Nieuwe vrijwilligers: Krijg je aanmeldingen van nieuwe vrijwilligers binnen? Stuur een antwoord dat de aanmelding goed is aangekomen. Dat wordt altijd op prijs gesteld, dus ook nu. Geef vervolgens aan hoe het nu verder gaat. Bijvoorbeeld: 

  • We plannen een kennismakingsgesprek in per telefoon of online tool (o.a. mogelijk via facetime, skype, zoom) om te kijken of er een match is en zo ja, wat je nu of op een later moment kunt gaan doen.
  • We stellen de verdere procedure tot een later moment uit en we nemen z.s.m. contact met je op.  

 

Heeft u nog vragen, neem dan vooral contact met ons op.