Vrijwilligerswerk Waddinxveen
Sluiten

De 5 ingrediënten voor een hippe vrijwilligersvacature

Je hoeft niet alle ingrediënten te gebruiken, maar met elk ingrediënt wordt je vacature beter en zal je meer potentiële vrijwilligers bereiken.

1. Geef hem een toffe titel
Het eerste dat mensen zien als ze op een vacaturesite kijken is een lijst met titels. Zorg daarom dat je opvalt. Vrijwilliger gevraagd of Maatje gezocht zijn te algemeen.
Snelle manieren om de naam of titel te veranderen:

Stel een vraag
Maak er een prikkelende stelling van
Zet er een getal in, bijvoorbeeld: “5 Dingen waarvan mevrouw Jansen blij wordt”.

2. Geef het een twist
Na de titel volgt de inleiding. Hiermee trek je mensen verder de vacature in. Wat maakt deze vacature bijzonder? Benoem de kenmerken van de vacature zo concreet mogelijk of leg de nadruk op een specifiek detail:

  • Interessante hobby’s
  • Eigenaardigheden van de persoon of locatie
  • Speciale vaardigheden die handig zijn

Maar ook: kan een vacature op een andere manier vervuld worden? Misschien door het samen te doen met een vriend of vriendin?

3. Geef extra waarde
Mensen willen vrijwilligerswerk doen voor een ander, maar ook om er zelf beter van te worden. Ze willen er iets voor terug, dus laat zien welke waarde jouw vacature heeft. Denk aan:

  • Een goed gevoel
  • Ervaring opdoen
  • Een referentie op zijn cv of LinkedIn

4. Goede / aparte verpakking
Heb je wel eens gehoord van storytelling? Gebruik de kracht van een verhaal om je vacature in te verpakken. Roep emotie op, zorg dat mensen er gevoel bij krijgen. Kies ook eens een andere insteek of benadering.
Je kunt de hele vacature in de vorm van een verhaal schrijven of sommige onderdelen. De intro bijvoorbeeld. Daarmee pak je direct de aandacht en zorg je dat mensen verder gaan lezen.
Maar denk bij verpakking ook aan afbeeldingen of maak een video van de vacature. Zeker weten dat jij opvalt!

5. Promoot hem op een opvallende manier.
Als die vacature dan geschreven is, wil je dat hij gezien wordt. anders heb je er nog niets aan. Gebruik onze vacaturebank (www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/vacaturebank), social media kanalen zoals Facebook, LinkedIn en Instagram. Maak er via social media een deel-/win actie van.
Koppel de vacature aan vakanties, seizoenen en feestdagen. Gebruik de Issuekalender om te zien welke bijzondere dagen er zijn.

Wees creatief
Eigenlijk is dat de moraal van dit verhaal. Wees creatief. Pluis je vacature helemaal uit, houd hem op zijn kop en schud hem eens flink door elkaar. Elk onbenullig detail kan de sleutel zijn tot een opvallende en aandachttrekkende vacature.
 

Bron: The Happy volunteer