Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Vrijwilliger met administratie-knobbel

Organisatie: 
Palet Welzijn

Voor een alleenstaande vrouw (47jaar) met ernstige beperkingen zoeken wij een vrijwilliger die de financiële administratie m.b.t. haar PGB kan overnemen van haar ouders.

Tot vandaag de dag verzorgt moeder haar administratie, maar zij moet langzamerhand taken uit handen gaan geven, wegens eigen gezondheidsproblemen. Vader heeft een vorm van dementie en ook hij heeft steeds meer zorg nodig. 

Als ouder(s) wil je zo lang mogelijk zelf voor je hulpbehoevende dochter blijven zorgen, maar er komt een moment dat dit niet meer kan. Dit moment komt steeds dichterbij en er moeten nu stappen ondernomen worden, zodat zij zich nu alleen nog maar hoeven te focussen op hun rol als ouder.

Moeder beheert o.a. het persoonsgebonden budget van dochter. Met het persoonsgebonden budget wordt zorg ingekocht die voor dochter nodig is. Momenteel draait er een goedlopend zorgteam om dochter. Wanneer de administratie wordt overgedragen naar een professionele organisatie gaat dat ten koste van “handen aan het bed”.

Gevraagd wordt een vrijwilliger die het leuk vindt om financiële administratie te doen, zoals het maandelijks invoeren van rekeningen in een Excel bestand en het invoeren van betalingen op een persoonlijke site voor het PGB.  Op zich geen moeilijke handelingen en uiteraard wordt je uitgebreid ingewerkt in deze programma’s.  Indien nodig wordt er misschien hulp gevraagd bij aanvullende administratieve taken, maar dat gaat altijd in overleg. Aan de bovenstaande taken ben je ongeveer 3 tot 4 uur per maand kwijt. 

Wil je meer weten over deze vacature?

Neem dan contact op met

Danielle Schipper, Coördinator mantelzorg Palet Welzijn

M. d.schipper@paletwelzijn.nl / T. 06-15031320