Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Vrijwilliger Ondersteuning Thuis

Organisatie: 
Vrijwilligerswerk Waddinxveen

Ondersteuning thuis voor iedereen

In Nederland gaan we ervan uit dat inwoners zoveel mogelijk zelf doen, maar niet iedereen vindt dit even makkelijk. In Waddinxveen is er nu ‘Ondersteuning Thuis’. Dit biedt uitkomst als je niet bij de gemeente kunt aankloppen en ook niet kunt terugvallen op mensen in jouw eigen omgeving. Er is in Waddinxveen veel vraag naar deze dienstverlening. Omdat Ondersteuning Thuis werkt met vrijwilligers dus doen we graag een beroep op u om zich aan te melden als vrijwilliger.

We zoeken mensen die anderen op weg willen helpen, zodat ze het daarna zelf kunnen. Wil jij die helpende hand zijn? Dan zijn we op zoek naar jou en nodigen we je van harte uit om je aan te melden als vrijwilliger voor Ondersteuning Thuis.

Samenwerking

Ondersteuning Thuis is een initiatief van Palet Welzijn, Zorgpartners Midden-Holland en Vrijwilligerswerk Waddinxveen. Zij hebben de handen ineengeslagen om mensen met een ondersteuningsvraag en vrijwilligers bijeen te brengen. Stichting Vrijwilligerswerk is het centrale aanspreekpunt voor de vrijwilligers en staat stand-by voor mensen die betrokken zijn bij de inzet ‘thuis’. Palet Welzijn is er om de vrijwilligers  te ondersteunen. Bijvoorbeeld bij een zeer specifieke vraag van iemand die ondersteuning krijgt en waar de vrijwilliger hulp bij nodig heeft. Zorgpartners zal de kwaliteiten inzetten op het gebied van deskundigheidsbevordering.

Meld je aan als vrijwilliger

Heb jij goede communicatieve vaardigheden en ben je minimaal twee uur per week beschikbaar? En wil je mensen in onze samenleving, die het niet helemaal alleen redden, helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger voor Ondersteuning Thuis. Voor de juiste begeleiding en nodige deskundigheidsbevordering wordt gezorgd. In een eerste gesprek bespreken we jouw kwaliteiten om een match te maken met de mensen die een vraag hebben.

Als vrijwilliger ga je naar de mensen toe en help je vooral bij praktische zaken. Het gaat zeker niet om fysieke zorgverlening, maar om het ‘op weg helpen’ van mensen. Een goede vrijwilliger heeft geduld en moet zich goed kunnen verplaatsen in anderen en de thuissituatie. Bij voorkeur heb je affiniteit met (kwetsbare) ouderen, gehandicapten of langdurig zieken.

Heeft u ook een ondersteuningsvraag?

Laat het ons weten. We helpen u graag verder.

Contact

Margo Vreeburg

Coördinator Vrijwilligerswerk Waddinxveen

Gouweplein 1 (Cultuurhuys de Kroon)

2741 MW Waddinxveen

T: 0182 601 729

info@vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl