Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Vrijwillige coördinatoren

Organisatie: 
Bibliotheek De Groene Venen / VoorleesExpress

De Bibliotheek De Groene Venen is in 2016 gestart met de VoorleesExpress in Waddinxveen. Na drie succesvolle seizoenen gaat in september 2017 een nieuw voorlees seizoen van start. Voor de ondersteuning van de voorlezers gedurende het traject is de VoorleesExpress op zoek naar ervaren coördinatoren die op flexibele basis inzetbaar zijn.

Taken coördinator

Als coördinator begeleid je 20 weken lang vijf gezinnen en vijf voorlezers. Je vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaakt de voortgang van het project. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en legt de voortgang vast. Met elke voorlezer ga je twee keer mee naar het gezin. Wanneer een voorlezer tegen problemen aanloopt of graag eens overlegt ben jij de eerste contactpersoon. Je biedt inhoudelijke ondersteuning aan vrijwilligers die tegen een uitdaging aanlopen binnen hun voorleesgezin. Ook digitaal ben je actief betrokken. Twee keer per seizoen kom je met de vrijwilligers bij elkaar voor uitwisseling van ervaringen en kennis deling. Deze bijeenkomsten worden ondersteund door de Bibliotheek.

De Bibliotheek ondersteunt de coördinator met materialen en kennis.

Het coördineren van één seizoen kost ongeveer 60 uur.

Functie-eisen

  • Als coördinator heb je vanuit ander (vrijwilligers)werk ervaring op het gebied van coaching, taalontwikkeling, ouderbetrokkenheid of opvoedkundige vraagstukken.
  • Je haalt energie uit het coachen en begeleiden van mensen en werkt graag zelfstandig
  • Je bent flexibel, open en hebt doorzettingsvermogen

Wat biedt de VoorleesExpress jou?
Als coördinator VoorleesExpress krijg je de mogelijkheid bij te dragen aan de taalontwikkeling van jonge kinderen die dat nodig hebben. Vrijwilligerswerk bij de VoorleesExpress biedt je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Zo leer je veel over coaching, samenwerken, verantwoordelijkheid en grenzen stellen. Daarnaast is het een mooie manier om nieuwe mensen met verschillende achtergronden te leren kennen. En natuurlijk staan maatschappelijke betrokkenheid en vrijwilligerswerk goed op je CV!

Aanmelden kan per mail: voorleesexpress@bibliotheekdegroenevenen.nl