Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Plusmaatje in Waddinxveen

Organisatie: 
Cardea

Voor het project Plusmaatje zoeken wij vrijwilligers die graag ondersteuning geven aan kinderen en jongeren van 4 tot 23 jaar in een kwetsbare levensfase. Als plusmaatje geef je een jongere een steuntje in de rug en creëer je nieuwe, positieve levenservaringen. Je bent een ondersteuner en een coach; een vertrouwenspersoon en maatje in één. Met deze ondersteuning help je het kind of de jongere zijn leven weer op de rails te krijgen.

Functieomschrijving:

Wil jij twee kinderen uit een pleeggezin in Waddinxveen helpen? Ben jij een stabiel persoon die voor een langere tijd 1 keer in de twee weken een leuke activiteit wil ondernemen met twee kinderen tussen de 4 en 13 jaar? Lijkt het je leuk om samen te knutselen of gezellig ergens heen te gaan om samen een band op te bouwen? En ben jij ook nog eens een vrouw?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Cardea helpt kinderen, jongeren, ouders en hun familienetwerk, maar ook professionals in kinderopvang en onderwijs. De hulp maken we altijd op maat. Dat kan variëren van een paar gesprekken, een training of coachingstraject tot intensieve specialistische hulp in combinatie met onderwijs, werk en wonen.

Heb je nog geen ervaring met coachen of is het een beetje weggezakt? Geen probleem! Een training in de basistechnieken van coachen en een intervisiegroep met andere plusmaatjes is een verplicht onderdeel van het traject bij Plusmaatje. Als je start bij Plusmaatje kun je rekenen op drie uitdagende trainingsavonden (19.30 – 22.00) of één hele zaterdag (09.30 – 17.00) waarin verschillende coachtechnieken aan de orde komen die passen binnen het oplossings- en systeemgericht werken. Daarnaast vinden er intervisiebijeenkomsten plaats die worden geleid door een ervaren begeleider.

Coaching is een goede ervaring voor je eigen leven en staat sterk op je cv. Als je student bent, kun je waarschijnlijk studiepunten van je opleiding krijgen voor je werk als vrijwillige coach. Je krijg in ieder geval aan het eind van het traject van ons een certificaat als beloning voor je inzet.

Lijkt het je interessant om aan de slag te gaan als plusmaatje? Wij gaan graag met je in gesprek!

Mail om je aan te melden jouw telefoonnummer en e-mail met als onderwerp 'Cardea Plusmaatje worden' naar info@pluscoach.nu. Nadat wij je aanmelding hebben ontvangen maken we een afspraak om kennis te maken.