Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Maatschappelijk begeleiders

Organisatie: 
Vluchtelingenwerk Waddinxveen

Veilig en zelfstandig zijn; dat is alles wat vluchtelingen willen.

Zij rekenen op ons. En wij op u. Doet u mee? 

VluchtelingenWerk komt op voor mensen die moesten vluchten voor hun leven en dat van hun geliefden. En geeft hen kans op een nieuw bestaan. Dat is wat zij willen, namelijk een normaal leven in veiligheid. Dat is wat wij willen, namelijk dat zij meedoen in onze samenleving.

En kom op: medemenselijkheid is eigenlijk heel gewoon. Heeft u ooit gevreesd voor uw leven, of dat van uw geliefden? Zij wel. Elke dag.

Heeft u zich ooit verloren gevoeld in een land waar u onvrijwillig was, de taal niet sprak, en het systeem niet snapt? Zij wel. Elke dag.

Elke dag, door heel Nederland, begeleiden wij vluchtelingen daar persoonlijk bij. Zodat ze hun eigen plek vinden in onze ingewikkelde maatschappij.

Als een vluchteling mag blijven, dan helpen de vrijwilligers van VluchtelingenWerk Nederland bij de eerste noodzakelijke stappen in onze ingewikkelde maatschappij. Vluchtelingen spreken dan nog amper Nederlands, maar moeten wel in korte tijd ongelooflijk veel regelen. Er is een woning nodig. Er moet een inkomen komen en een bankrekening. Instanties moeten worden bezocht, verzekeringen worden afgesloten, huis- en tandarts worden gevonden. Dit is slechts een greep uit alle zaken die moeten worden geregeld als iemand een nieuwe start krijgt. Een nieuw bestaan opbouwen in een nieuw land valt niet mee. In dit doolhof wijzen vrijwilligers van VluchtelingenWerk vluchtelingen de weg naar instanties en bieden ondersteuning bij de integratie en de eventuele aanvraag voor gezinshereniging.

In het komende jaar is het aantal vluchtelingen dat de gemeente moet huisvesten weer fors toegenomen. Op onze locatie in Waddinveen hebben wij dringend enkele nieuwe vrijwilligers voor de maatschappelijke begeleiding nodig.

Ziet u hierin een uitdaging en heeft u nog wat tijd beschikbaar? Dan bent u van harte welkom. Van belang zijn:

inzetbaar voor minimaal 10 uur in de week gedurende 1 jaar, affiniteit met de doelgroep, goede communicatieve vaardigheden en enig inzicht in wet- en regelgeving of de bereidheid dat te verwerven.

VluchtelingenWerk biedt een prettige werksfeer, cursussen en trainingen en de mogelijkheid een brede, multiculturele ervaring op te doen. Uiteraard krijgt u een gedegen inwerkprogramma en staat de professionele organisatie van VluchtelingenWerk u bij.

Bent u geïnteresseerd in dit werk? En voelt u er iets voor om u hierin te verdiepen en verder te ontwikkelen? Neemt u dan contact op met de Teamleider van VluchtelingenWerk in de Waddinxveen, Natascha Kamta, telefoon 0182-611780, of per mail: waddinxveen@vwzhn.nl