Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Formulierenbrigade

Organisatie: 
Bibliotheek De Groene Venen

Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor de Formulierenbrigade!

In oktober is Formulierenbrigade in de Bibliotheek Waddinxveen van start gegaan. Iedereen die hulp nodig heeft bij het invullen van formulieren kan elke dinsdagochtend van 10 tot 12 uur gratis terecht voor hulp. De laatste donderdag van de maand is er een avondspreekuur van 18 tot 20 uur.
Voor de Formulierenbrigade is de Bibliotheek op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met het invullen van diverse soorten formulieren.

Hierbij kunt u denken aan formulieren van het UWV, de zorgverzekering; verzoeken om kwijtschelding gemeentelijke belastingen, toeslagen, studiefinanciering, aanvragen WW enzovoorts . U kunt ook denken aan het uitleggen van bijsluiters of officiele brieven. Invullen van belastingformulieren valt hier niet onder.

Tijdens het spreekuur zijn er altijd twee vrijwilligers aanwezig.

Beschikt u over de volgende talenten: u heeft een HBO werk- en denkniveau. U kunt zich zowel mondeling als schriftelijk goed in het Nederlands uitdrukken. U kunt goed met mensen omgaan. Dat wil zeggen: u kunt goed luisteren, u bent geduldig en u kunt lastige onderwerpen duidelijk uitleggen aan anderen. Dan zijn wij op zoek naar u! U kunt zich aanmelden via e-mail: formulierenbrigade@bibliotheekdegroenevenen.nl. Hier kunt u ook terecht met uw vragen.