Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Diverse vrijwillige functies

Organisatie: 
VAC (Vrijwillige Advies Commissie)

De VAC, Vrijwillige Advies Commissie voor de woningbouw, is een voortzetting van de Vrouwen Advies Commissie voor de woningbouw. Vroeger bestond deze commissie alleen uit vrouwen. Inmiddels bestaat de commissie uit  mannen en vrouwen, vandaar de naamsverandering. In 2004 is de VAC hier in Waddinxveen heropgericht.

De commissie behartigt de belangen van de woonconsument vanuit de visie van de gebruiker. De adviezen omvatten de gebruikskwaliteit van de woning en de woonomgeving en behartigt zo de belangen van de (toekomstige) bewoners. Dat gebeurt door het toetsen van de plannen voor de woningbouw en woonomgeving op praktische bruikbaarheid. Het gaat daarbij in de woning om de volgende basisactiviteiten: verplaatsen, verblijven, slapen werken, studeren spelen, ontspannen, boodschappen doen, maar ook bezoek ontvangen, koken, eten, wassen, opbergen en persoonlijke hygiëne.

Hiervoor moeten de leden van de commissie een aantal cursussen volgen, die door de landelijke VAC worden georganiseerd.

Bovendien worden er in de loop van de tijd ook weer "Opfriscursussen"georganiseerd, waaraan we deelnemen. Ze hebben ook regionaal overleg met een aantal gemeenten hier in de buurt.

Voor deze cursussen ontvangen ze van de gemeente Waddinxveen subsidie. Daarvoor hebben ze ook een convenant met de gemeente afgesloten.

De VAC is op zoek naar twee tot drie vrijwilligers, waarvan één ook de werkzaamheden van secretaris op zich kan nemen.

Voor meer informatie: Bep Vermeij (VAC) bepvermeij@kpnmail.nl