Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Collectant

Organisatie: 
Dierenbescherming afdeling Rijnland

De Dierenbescherming is de grootste organisatie in Nederland die opkomt voor de belangen van alle dieren: gezelschapsdieren, landbouwdieren, dieren in het wild en proefdieren.

Belangrijke pijlers voor Dierenbescherming afdeling Rijnland zijn:

1.  Dierenhulp:Het bieden van directe hulp aan dieren in nood. Hierover maken wij met gemeenten en partnerorganisaties afspraken en indien wij dit niet zelf uitvoeren blijven wij goed op de hoogte van de uitvoering van noodhulp binnen ons verzorgingsgebied. Daarnaast bieden wij hulp aan zwerfkatten wanneer wij een melding binnenkrijgen. Ook hebben wij een sociaal fonds waarmee wij mensen ondersteunen met een minimum inkomen van wie het huisdier onverwacht ziek is geworden of een ongeluk heeft gehad en zorg behoeft.

2.  Toezicht dierenwelzijn: Het toezicht op dierenwelzijn bestaat uit het inspectiewerk van de afdeling. Onze vrijwillige inspecteurs behandelen meldingen van verwaarlozing of mishandeling. Wanneer nodig werken wij samen met de politie of de beroepsinspecteurs van de Landelijke Inspectie Dienst (LID).

3.   Maatschappelijke beïnvloeding: het voorlichten van het publiek over dierenwelzijn.  Daarnaast geven vrijwilligers voorlichting op scholen en proberen we met de Kids For Animals club de jeugd te bereiken.

4.   Beïnvloeding overheidsbeleid : Samen met een groepje vrijwilligers houdt de afdeling zich bezig met het beïnvloeden van de lokale regelgeving.

Omschrijving functie:

Eens per jaar organiseert de Dierenbescherming landelijk een collecte in de week rondom Werelddierendag op 4 oktober. Hiervoor zoeken wij collectanten. De opbrengst van de collecte wordt lokaal besteed en komt dus direct ten goede aan dieren in de regio Rijnland.

Hoe kun je helpen?

Je kunt bijdragen aan het bestrijden van dierenleed door op één of een aantal dagen (avonden) in de jaarlijkse collecteweek langs de deuren te gaan, samen met tienduizenden andere collectanten in Nederland. Er zijn al veel vrijwilligers die zich inzetten, en daar zijn we erg dankbaar voor. Maar we zijn er nog niet! De afdeling Rijnland heeft veel nieuwe collectanten nodig.

Voor meer informatie: Robert Moltmaker (Dierenbescherming) R.moltmaker@dbrijnland.nl