Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Chauffeurs

Organisatie: 
Vluchtelingenwerk Waddinxveen

Sinds oktober 2016 is er een Syrische uit Aleppo woonachtig in Waddinxveen. Zij zijn nadat hun huis gebombardeerd was gevlucht met hun drie ernstig gehandicapte jongvolwassen kinderen. Ze hebben twee zonen (21-17) en 1 dochter (19). Hun kinderen zijn fantastisch opgevangen door de dagopvang van Ipse de Bruggen. Daar is gekeken wat de kinderen nodig hebben. De zonen hebben meer zorg nodig dan de dagopvang kan bieden en de ouders merken steeds meer dat de jarenlange 24 uurs zorg voor hun drie kinderen te zwaar werd. De jongens hebben een heel laag niveau en hebben meer zorg nodig dan de dagopvang kan geven. Men is op zoek gegaan naar een goede plek voor haar zonen en hebben hun oudste zoon naar Ipse de Bruggen in Nieuwveen gebracht. Daar woont hij nu en het ligt in de bedoeling dat hun jongste zoon in de loop van dit jaar daar ook gaan wonen.

Omdat Vluchtelingenwerk  de ouders graag wil ontlasten willen ze bekijken of er een netwerk opgebouwd kan worden van vrijwilligers.

Vraag:

Wie wil dit vluchtelingen echtpaar uit Syrië (Aleppo) helpen om samen met de vader zijn zoon uit Nieuwveen te gaan halen om een weekend bij zijn vader en moeder, broer en zus te zijn. De ouders willen de benzine betalen De ouders willen heel graag dat hun zoon om de 2 weken op zaterdag naar huis komst en op zondag weer terug gaat. De vader moet hem gaan halen. De reis naar Nieuwveen is ruim 1.5 uur dan met de zoon naar huis weer ruim 1.5 uur. Vluchtelingenwerk heeft uitgezocht dat dit, incl. wachttijden een hele ochtend of middag in beslag zal nemen. Met de auto is het 30 km daar heb je heen een terug een uurtje voor nodig.

Voor meer informatie:  Alie van Dijk: alievandijk@ziggo.nl