Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Vrijwilligerstheater voor vrijwilligers van Palet Welzijn

Vrijwilligers van Palet Welzijn konden vrijdagavond 6 november genieten van een exclusief optreden van het theatergezelschap ‘Theater Draad’ in cultuurhuys De Kroon. Als Vrijwilligerswerk Waddinxveen waren we blij dat we dit mogelijk hebben kunnen maken. Hierbij het leuke krantenbericht uit het Hart van Holland wat hierover is geschreven...

De theaterzaal in De Kroon was goed gevuld. De ruim zestig aanwezige vrijwilligers waren er op uitnodiging van Stichting Vrijwilligerswerk. Maja Postma, coördinator bij Palet Welzijn, zei in haar welkomstwoordje onder de indruk te zijn van de inzet van de vele vrijwilligers die helpen bij talloze activiteiten voor senioren in het Anne Frank Centrum.

Theater Draad is een vorm van improvisatietheater dat gebruik maakt van verhalen uit het publiek. Spelleider Tjitske Muller van Draad vroeg aan de mensen in de zaal waar hun vrijwilligerswerk uit bestaat en informeerde naar persoonlijke herinneringen. Het leverde een gevarieerd beeld op van de aanwezigen. Zo waren er mensen die voor senioren een bingo of wandeling van zes of tien kilometer organiseren, een begeleider op een duofiets, maar ook een pannenkoekenbakker.

De drie acteurs en muzikanten gaven vervolgens een theatervoorstelling met de aangeboden informatie als bouwblokken. De eerste speler zei zachtjes tegen de andere speler: “Ik kom naast je zitten vandaag, lekker bij jou op de duofiets. Hoeveel kilometer? Zes of tien? Wil jij een pannenkoek bij de bingo?”, vroeg de derde speler. “Ja! Doorfietsen want ik wil een pannenkoek!” En toen klonk het gezamenlijk: “Omdat je het waard bent!”

De herkenning verbindt en zorgde in de zaal voor een lach of een traan. Soms was er ook stilte zoals na afloop van het verhaal van een vrijwilliger die vertelde dat ze geschokt was omdat ze zojuist had vernomen dat een mevrouw is overleden die al heel lang boeken bij haar leende in de bibliotheek. “Een mooi eerbetoon aan deze mevrouw”, was haar reactie op de korte voorstelling die vervolgens wordt gegeven door Theater Draad.

Om de anekdote van Margreet werd daarentegen hartelijk gelachen. Zij vertelde over haar vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis. Na tien jaar minus één dag is zij gestopt om te voorkomen dat ze een medaille uitgereikt kreeg; mooi voer voor de acteurs.

Monique Bosboom