Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Samenwerking Coenecoop College en Vrijwilligerswerk Waddinxveen

Met ingang van het nieuwe schooljaar zal Vrijwilligerswerk Waddinxveen gaan optreden als stage makelaar van het Coenecoop College.

Het Coenecoop College heeft, ondanks de afschaffing van de verplichting tot het volgen van een Maatschappelijke Stage (MaS), besloten om door te gaan met de stages. Zij staan nog steeds achter de doelstelling en zien en merken de toegevoegde waarde ervan. Zodoende blijven er de kansen om het vrijwilligerswerk een impuls te geven en ook de betrokkenheid van jongeren bij de lokale samenleving te vergroten.

Het hoofddoel van de Maatschappelijke stage is tenslotte jongeren tijdens hun schooltijd kennis te laten maken met de samenleving en daaraan een onbetaalde bijdrage te leveren.
Een bijkomend doel van de maatschappelijke stage is dat jongeren de belangstelling kunnen ontwikkelen om zelf (nu of later) vrijwilligerswerk te doen.

De makelaarsfunctie, van Vrijwilligerswerk Waddinxveen, is daar een belangrijke schakel in. Deze functie is enerzijds gericht op begeleiding bij maatschappelijke stage en anderzijds gericht op versterking van de vrijwillige inzet in Waddinxveen.

Als onderdeel van de schoolopleiding moet iedere Coenecoop leerling uit 3 VMBO  (basis/kader), 3 Mavo en 4 Havo/Vwo  minimaal 30 uur besteden aan een maatschappelijke stage. De stages zelf vinden plaats buiten schooltijd. Vrijwilligerswerk Waddinxveen zal hierbij de makelaarsfunctie op zich nemen en zodoende zorgen voor  werving en bemiddeling van stageplekken.

(Vrijwilligers-) organisaties die nu al jaarlijks maatschappelijke stages aanbieden of organisaties die er graag mee gaan starten worden verzocht contact op  te nemen met Vrijwilligerswerk Waddinxveen info@vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl