Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Gezocht: adressen voor Maatschappelijke stages

Met ingang van het nieuwe schooljaar zal Vrijwilligerswerk Waddinxveen de stagemakelaar betreffende Maatschappelijke stages, van het Coenecoop College zijn. Inmiddels hebben veel organisaties een mail met het verzoek om stageplaatsen van ons ontvangen. Vele organisaties hebben hier ook al op gereageerd.

Heeft u stageplaatsen maar nog geen reactie gegeven dan horen we alsnog heel graag van u.

Het hoofddoel van de Maatschappelijke stage is jongeren tijdens hun schooltijd kennis te laten maken met de samenleving en daaraan een onbetaalde bijdrage te leveren.
Als onderdeel van de schoolopleiding moet iedere Coenecoop leerling uit 3 VMBO  (basis/kader), 3 Mavo en 4 Havo/Vwo  minimaal 30 uur besteden aan een maatschappelijke stage. De stages zelf vinden plaats buiten schooltijd.

Vrijwilligerswerk Waddinxveen zal hierbij de makelaarsfunctie op zich nemen en zodoende zorgen voor  werving en bemiddeling van stageplekken. Dat is de reden dat we een beroep doen op u. Heeft u wellicht ruimte om stagiaires aan het werk te helpen? Het kan zijn dat ze meedraaien met de “normale” werkzaamheden. Het kan ook zijn dat u het fijn vindt indien ze een speciaal project aanpakken. Het kan ook dat ze trainingen verzorgen op uw vereniging.

Graag horen we van u indien u nu al aangeeft over stageplaatsen te beschikken. Natuurlijk horen we het ook graag indien u hier met ons over van gedachte wil wisselen.

Omdat het Coenecoop College veel leerlingen uit de regio heeft zijn we naast stageplaatsen in Waddinxveen ook op zoek naar stageplaatsen in Reeuwijk, Boskoop en Zevenhuizen/Moerkapelle.

U kunt contact opnemen via 0182-601729 of via info@vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl