Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Dirk de Leeuw – vrijwilliger met hart en ziel

Wie nog maar kort in een van de Passageflats woont of er op bezoek gaat is altijd verrast….”wat leuk – een huismeester”, ouderwets gezellig, goed initiatief van de verhuurder. Maar…….. vroeg of laat kom je achter de waarheid: Dirk de Leeuw is vrijwilliger!

Sinds 1996 zorgt hij voor een schone omgeving, snoeit hij struiken en bomen en door het planten van bloemen en bollen ziet het er altijd gezellig uit. Bovendien houdt hij ook nog de Passage schoon – iedereen die achteloos iets weggooit moet er een keer bij stilstaan dat het vuil niet van zelf naar de afvalbakken loopt.

Al jaren haalt hij oud papier op voor voetbalvereniging ASW. Naast de brievenbussen in de flats staan grote kartonnen dozen waar de bewoners hun oude kranten en folders in kwijt kunnen.

Dirk de Leeuw is ook sleutelbeheerder en houdt altijd een oogje in het zeil.

Mede door de oplettendheid van Dirk en zijn vrouw zijn er vele inbrekers in de kraag gepakt door de politie. Dat was dan ook regelmatig een bloemetje waard en een berichtje in de krant.

In 2001 heeft Dirk de Leeuw voor zijn vrijwilligerswerk een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hier is hij bijzonder trots op! En dat mag zeker!

De vele felicitaties en stukjes in de krant zijn, net als alle krantenartikelen die in de loop de jaren over hem verschenen, te bewonderen in een mooi plakboek.

Als er sneeuw lag in de winter stond Dirk de Leeuw vaak al om half zeven in de ochtend naast zijn bed om ervoor te zorgen dat de bewoners van Souburgh op een veilige manier de Passage konden bereiken door de paden schoon te maken en te pekelen. Dit was natuurlijk ook prettig voor alle andere klanten van de Passage ….en de winkeliers.

Dirk de Leeuw vindt de opening van het nieuwe winkelcentrum een mooie gelegenheid om een punt te zetten achter zijn vrijwilligerswerk. Hij is inmiddels 82. Maar kan hij ‘helemaal niets meer doen’? De tijd zal het leren.

Wij als Stichting Vrijwilligerswerk willen Dirk de Leeuw bedanken voor de vele jaren waarin hij zich belangeloos ingezet heeft voor de Waddinxveense bevolking.