Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

WadCultureel

Datum: 
9 september 2016 to 11 september 2016
Plaats: 
Waddinxveen

Vrijdag 9 september

Het programma van WadCultureel zal geopend worden met een orgeltoer. De bekende organist Jan Flikweert zal dit deel van het programma voor zijn rekening nemen. Orgelkenners en andere geïnteresseerden kunnen die avond weer genieten van korte (aan elkaar sluitende) concerten in 3 Waddinxveense kerken; de Brugkerk, Remonstrantse kerk en St.Victorkerk. Hierbij zal ook tot uiting komen wat een orgel aan maximale prestaties kan leveren. Ook met oog op de Open Monumentendag zal dit onderdeel een belangrijke plek innemen.

Zaterdag 10 september

Deze dag zal de Kunst- en Cultuurmarkt voor het eerst worden gehouden in- en om het Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein en in het winkelcentrum. Naast de Cultuurmarkt zullen er diverse optredens zijn van Waddinxveense organisaties en verenigingen, als ook muziekschool Vonk. Deze optredens zullen zowel op een buitenpodium als in het theater van het Cultuurhuys plaatsvinden.

Muziekvereniging Concordia zal twee optredens verzorgen. Ook toneelgroep Maskerade zal enkel korte stukken presenteren. Dansschool Da Danza heeft, na de flitsende opening van hun nieuwe pand eerder dit jaar, toegezegd om WadCultureel mede gestalte te geven met spectaculaire optredens en acts.

Tijdens de Kunst- en Cultuurmarkt zal de gemeentelijke Cultuurprijs 2016 worden uitgereikt. 

In samenwerking met de vier Wijkplatforms, zal de zaterdag worden afgesloten met een Buitenbios in het Burgemeester Warnaarplantsoen.

Zondag 11 september

In samenwerking met de Wijkplatforms en een aantal horecagelegenheden aan de Nesse wordt gewerkt aan de organisatie van verschillende jazz-optredens onder de noemer "Jazze aan de Nesse". Dit zal plaatsvinden tussen 14.30 en 17.30 uur.