Openingstijden

 • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Training Mailchimp -VOL-

Datum: 
20 november 2017
Tijdstip: 
19.00-22.00
Plaats: 
Cultuurhuys De Kroon, Waddinxveen

Het versturen van online nieuwsbrieven is een krachtige manier om je doelgroep betrokken te houden bij jouw organisatie. Een vorm van communicatie waar je één op één vaak geen tijd voor hebt. Steeds meer (vrijwilligers)organisaties maken hierbij gebruik van het handige en gratis programma Mailchimp.

Wij komen de vrijwilligersorganisaties graag tegemoet door hen op maandagavond 20 november, kennis aan te bieden over dit programma.

De Groepstraining MailChimp duurt 3 uur en biedt het volgende: 

 • De deelnemer leert op welke manieren je een nieuwsbrief in kunt zetten voor je vereniging of organisatie, en welke plaats hij inneemt in het totaal van communicatie;
 • De deelnemer krijgt ideeën voor een aantrekkelijke inhoud voor zijn nieuwsbrief: waarover kan hij of zij schrijven (bladformule);
 • De deelnemer leert hoe MailChimp werkt; dit wordt getoond via een beamer: 
 • Hoe maak je een account aan
 • Hoe richt je de lijst in
 • Hoe maak je de eerste nieuwsbrief (opmaak) 
 • Hoe controleer je de nieuwsbrief vóór verzending, eventueel samen met anderen 
 • Hoe maak je de volgende nieuwsbrieven 
 • Hoe regel je de verzending
 • Hoe zie je de resultaten van je nieuwsbrief 
 • De deelnemers krijgen een handleiding waarin het getoonde stap voor stap staat beschreven, zodat zij het later zelf kunnen herhalen
 • De deelnemer leert hoe hij of zij een maillijst opbouwt, dus lezers verzamelt voor de nieuwsbrief

De vrijwilligers krijgen een handleiding waarin het getoonde stap voor stap staat beschreven, zodat zij het later zelf kunnen herhalen. Daarnaast leert de vrijwilliger hoe hij of zij een maillijst opbouwt, dus lezers verzamelt voor de nieuwsbrief.

Uiteraard voldoet de techniek van MailChimp aan de wetgeving met betrekking tot spam; de relaties kunnen zich zelf aan- en afmelden voor de nieuwsbrief. De training is bedoeld voor iedereen die zelf elektronische nieuwsbrieven wil maken.

Wanneer: Maandag 20 november 2017

Locatie: Cultuurhuys De Kroon

Inloop: vanaf 18.45 uur

Start training: 19.00 uur

Einde training: 22.00 uur

Voor wie:

Deze training is bedoeld voor vrijwilligers, van maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen uit Waddinxveen, die verantwoordelijk zijn voor het maken en versturen van de nieuwsbrief en soortgelijke berichtgevingen.

Maximaal 2 personen per organisatie.

Gratis, maar …

De training Mailchimp is kosteloos. Dat doen we omdat we vrijwilligersorganisaties zoveel mogelijk met kwalitatief goed aanbod willen ondersteunen.

Van u verwachten we, dat u serieus nadenkt over uw deelname.

Dus als u zich opgeeft, dan rekenen we erop dat u aanwezig zult zijn. We verwijzen u daarom graag naar onze trainingsvoorwaarden: http://www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl/voorwaarden

U bent van harte welkom! 

Voor beroepskrachten wordt een bijdrage gevraagd van €40,00 per persoon.

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl o.v.v. de organisatie waar u vrijwilligerswerk voor doet.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 0182-601729