Openingstijden

  • maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 -15.00 uur

Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW  Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 60 17 29

 

Informatiebijeenkomst Eenzaamheid, nader beschouwd

Datum: 
9 oktober 2017
Tijdstip: 
19.30 - 21.30
Plaats: 
Cultuurhuys De Kroon, Waddinxveen

Eenzaamheid is een probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Een groot aantal mensen in Nederland voelt zich eenzaam; vrijwilligers en professionals komen deze mensen in allerlei omstandigheden tegen. Er rust een taboe op eenzaamheid. Wie durft ervoor uit te komen dat hij/zij zich eenzaam voelt? We weten daardoor vaak niet hoeveel mensen in onze omgeving zich eenzaam voelen. Soms worden we keihard geconfronteerd met ernstige gevallen. Daarnaast verbazen we ons er vaak over dat activiteiten voor mensen die zich eenzaam voelen niet worden bezocht.

Op 9 oktober wordt in Cultuurhuys De Kroon een informatiebijeenkomst over eenzaamheid verzorgd door Vrijwilligerswerk Waddinxveen en Coalitie Erbij. Aan de hand van voorbeelden krijgen we een indruk wat eenzaamheid voor mensen betekent; ook wordt ingegaan op het herkennen van eenzaamheid. Er worden handvatten gegeven om dit gevoel bespreekbaar te maken.

Deze bijeenkomst is gratis maar we verzoeken u wel om u vóór 5 oktober aan te melden via info@vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl of 0182-601729

De inloop is vanaf 19.15 uur waarna we om 19.30 uur van start gaan. De avond duurt (incl. pauze) tot ca. 21.30 uur.

Wouter den Ouden zal deze avond verzorgen. Hij heeft bij het ministerie van VWS onder meer gewerkt aan het landelijk beleid om eenzaamheid te voorkomen. Hij verzorgt -sinds zijn pensionering- nu drie jaar voor de Coalitie Erbij informatiebijeenkomsten en workshops voor vrijwilligers over eenzaamheid.